Inkoopadviseur

Omschrijving

Weet jij als geen ander hoe een inkoopproces verloopt? Vind jij verbindend samenwerken met alle collega’s in de organisatie essentieel en wil je vrijheid in hoe jij je vak uitvoert? Wil je bij een organisatie werken met korte lijntjes die betrokken is bij jouw ontwikkeling en enthousiasme stimuleert. Dan hebben wij de baan voor je!

Wie ben jij:

Een enthousiaste Inkoopadviseur met passie voor zijn/haar vak.  Je ontwikkelt en implementeert het inkoopbeleid van Avoord en adviseert en ondersteunt interne klanten bij de uitvoering hiervan. Je bewaakt de kwaliteit van het inkoopproces en zorgt voor een effectief en efficiënt leveranciersmanagement. Jouw doel daarbij is altijd het bereiken van “de beste deal” passend bij wat de organisatie nodig heeft, met de best passend leverancier, tegen de juiste prijs en met een kloppend contract. Je hebt daarbij oog voor het opbouwen van langdurige relaties met onze leveranciers.  Je bent ondernemend, resultaatgericht, bedenkt creatieve oplossingen en denkt mee in kansen en mogelijkheden om onze inkoop verder te professionaliseren.

 

Wie zijn wij:

Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed palet aan zorg; in de wijk en op onze locaties. Avoord kent een informele werksfeer; warm en betrokken en Avoord luistert graag naar jou. Onze medewerkers zijn ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt. 


Vereisten

Wat verwachten wij van je?

  • Hbo-diploma op het gebied van inkoop (niveau NEVI-2)
  • Ruime ervaring als Inkoper/Inkoopadviseur, bij voorkeur in de non-profit
  • Je bent vasthoudend, resultaatgericht en een ster in het plannen en organiseren van je werk. Bovendien beschik je over coachende vaardigheden in jouw afstemming met de beheerder bestelservice.
  • Flexibiliteit, collegialiteit en samenwerken zitten van nature in je systeem.

 

Zie jij jezelf al bij ons werken, dan komen we graag met je in contact.

 

Voor informatie kun je contact opnemen met: Corné Roks (Manager vastgoed & Facilities) via 0622907201.

 

Solliciteren op deze functie kan tot 22 oktober aanstaande. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 26 oktober.